Lokacija

Lupinjak 19/1, Hum na Sutli, Croatia

Telefon

+386 31 798 384
+385 91 560 2985

E-mail

info@retriver.hr

Retriver engineering

Automatska linija za proizvodnju kocki za palete sa automatskom pilom i robotskim paletizatorom 9m3/dan

Linija za proizvodnju kocki za palete

Automatska linija za proizvodnju kocki za palete sa automatskom pilom i robotskim paletizatorom 9m3/dan

Potpuno automatska linija za proizvodnju kocki za palete rješava problem zaštite okoliša i donosi vam niže troškove proizvodnje

Iz vidika zaštite okoliša kao i iz ekonomskog vidika večina industrija danas gleda u smjeru smanjenja utjecaja na okoliš i ekonomičnost onoga čime se bavimo. Skoro u svakoj industriji postoji potreba za paletama, bilo za unutarnji ili za vanjski tranport. Palete su sastavljene od drvenih dasaka i drvenih kocki koje služe kao potpora daskama. Sve do nedavno su se te kocke proizvodile isključivo od punog drveta. Očito da to nije ekološki najprihvatljivije ukoliko postoje alternative.

Kako u drvnoj industriji prilikom procesa proizvodnje nastaje piljevina koja je nusproizvod, a prilikom recikliranja i popravljanja starih paleta nastaje drveni čips, došlo se na ideju kako napraviti drvene blokove za palete od odpadnog materijala, odnosno od piljevine i drvenog čipsa.

Tako je nastala potpuno automatska linija za proizvodnju kocki koja može upotpuniti liniju za proizvodnju paleta. Kocke se sada rade od odpadne piljevine i odpadnog drveta. Za sve Vas koji se bavite proizvodnjom paleta ovo postaje prednost jer omogućava proizvodnju kocki iz vašeg odpada. Jednim potezom iskorištavate otpad i smanjujete troškove nabave i proizvodnje kocki.

Proces proizvodnje drvenih kocki za palete je slijedeći:

  1. Piljevina koja je skladištena u silosu se transportira u mješač uz pomoć pužnog dozatora. Ovdje je bitno napomenuti da dijelovi drvenog čipsa moraju biti veličine do 20mm.U slučaju da su dijelovi veći dolazi do problem homogenosti kocki i kocke ne prolaze test certificiranja
  2. Specijalno ljepilo se pripremi u mješaču koji je sastavni dio linije i dozira se preko dizni u mješač s piljevinom. Za potrebe doziranja ljepila koristi se specijalna zračna pumpa da ne bi došlo do blokiranja dijelova. Ljepilo je dosta gusto.
  3. Uz pomoć hidrauličkog pogona mješavina ljepila i piljevine se istiskuje/preša u kalupe.
  4. Kalupi moraju biti zagrijani na temperaturu između 140C i 160C kako bi bili sigurni da je ljepilo odreagiralo.
  5. Na kraju preše nalazi se automatska pila koja reže blokove na konačnu dimenziju. Standardne dimenzije drvenih kocki za EUR palete su 100x100x78mm i 100x145x78mm.
  6. Na kraju postupka robot preuzima kocke i slaže ih na paletu
  7. Linija se može napraviti u različitim kombinacijama kalupa. Linija na fotografiji ispod je napravljena sa 3 kalupa od čega su 2 dimenzija 100×100, a 1 je 100x145mm.
  8. Kapaciteta linije je 9m3/dan

Kvaliteta kocki za palete je primjerena za certificiranje i za upotrebu kod proizvodnje EUR paleta.

Linija za proizvodnju drvenih kocki za palete
Automatska linija za proizvodnju drvenih kocki za palete

Linija za proizvodnju drvenih kocki za palete se sastoji od:

  • Silos za piljevinu i drvenu sječku
  • Mješač piljevine i ljepila
  • Sustav za pripremu ljepila s mješačem
  • Hidraulička preša za stiskanje piljevine
  • Automatka pila za rezanje blokva na konačnu dimenziju
  • Robot za paletizaciju
  • Upravljanje pomoću PLC-a i HMI-a u više jezika

Ukoliko imate potrebu za takvom linijom slobodno se javite.

Slobodno nam se javite ukoliko imate potrebu po automatizaciji, robotizaciji ili dizajnu i izradi specijalnih strojeva za potrebe industrije.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
KONTAKT

Trebate pomoć?

Za sva pitanja stojimo vam na usluzi. Ispunite obrazac na našoj kontakt stranice i odgovorit ćemo vam u najkraćem mogućem vremenu.
JAKA ROBOTICS

Integratori JAKA COBOTA

Službeni smo integrator JAKA cobota/robota za Hrvatsku I Sloveniju. Coboti su roboti s integriranim sustavom koji omogućava rad robota u neposrednom kontaktu s ljudima.