Lokacija

Lupinjak 19/1, Hum na Sutli, Croatia

Telefon

+386 31 798 384
+385 91 560 2985

E-mail

info@retriver.hr

Retriver engineering

Mekani hvatači za robote i cobote

Hvatači za robote

Mekani hvatači za robote i cobote

Industrijski roboti kao i coboti upotrebljavaju različite alate pomoću kojih odrađuju zadaću. Budući da se roboti najviše koriste za hvatanje i premještanje proizvoda i predmeta, za to se koriste različiti hvatači. Uglavnom su to pneumatski hvatači za robote (gripperi) koji su primjereni za hvatanje predmeta koji nisu osjetljivi na silu hvatanja i površinska oštečenja koja mogu nastati uslijed manipulacije hvataljkama.

S razvojem kolaborativnih robota (roboti koji imaju ugrađen sustav zaštite za ljude) došlo je i do razvoja suvremenih hvatača (girppera) koji silu hvatanja prilagođavaju predmetu kojeg premještaju. Njihove hvataljke rade na principu pipaka hobotnice. Takvi hvatači su primjereni za sve vrste industrija gdje su proizvodi vrlo osjetljivi na površinska oštečenja uslijed hvatanja i premještanja (prehrambena industrija..). Više o tome možete pogledati u videu koji slijedi. Ukoliko za Vašu aplikaciju trebate mekane hvatače, trebate hvatače za robota koji se mogu prilagoditi obliku proizvoda slobodno nam se javite na jedan od naših kontakata

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
KONTAKT

Trebate pomoć?

Za sva pitanja stojimo vam na usluzi. Ispunite obrazac na našoj kontakt stranice i odgovorit ćemo vam u najkraćem mogućem vremenu.
JAKA ROBOTICS

Integratori JAKA COBOTA

Službeni smo integrator JAKA cobota/robota za Hrvatsku I Sloveniju. Coboti su roboti s integriranim sustavom koji omogućava rad robota u neposrednom kontaktu s ljudima.